Top mituri despre casele sustenabile

În ultimii ani, sustenabilitatea a devenit o prioritate pentru majoritatea companiilor, dar și pentru cei care își doresc să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Tot mai mulți designeri de interior au propus soluții de amenajare în ton cu principiile eco. Pe lângă funcționalitatea de care dau dovadă, casele proiectate sustenabil au un design armonios, care te va duce mereu cu gândul la liniștea naturii.

În ciuda popularității pe care a căpătat-o, gama de proiecte case sustenabile este privită cu scepticism. Au apărut multe mituri despre etapele de execuție și întreținere, dar care nu au o explicație argumentată. Dacă îți dorești un cămin primitor, dar nu vrei să dai greș în ceea ce privește stilul abordat, nu-ți face probleme. Rămâne să afli în rândurile de mai jos care sunt cele mai întâlnite greșeli în cazul construcțiilor sustenabile.

Mituri despre casele sustenabile

Dacă ești pe punctul de a-ți construi o casă, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să adaptezi fiecare decizie la personalitatea ta. Să trăiești în armonie cu natura este cel mai frumos stil de viață. Însă, dacă vrei să ai parte de rezultatele dorite în materie de confort și siguranță, asigură-te că eviți următoarele mituri:

  • Mitul 1 – Casele sustenabile sunt mai mici și nu sunt deloc estetice

Într-o oarecare măsură, este adevărat. În general, echipele specializate în proiectare și construcție execută proiecte case mici pentru a putea fi sustenabile. Se consumă mai puține materiale, dar nu este o regulă care se poate aplica în fiecare caz. Dacă ai o familie mare și îți dorești să ai parte de intimitate, poți modifica proiectul în funcție de nevoi. Nu trebuie să faci sacrificii enorme pentru a avea parte de avantajele unei construcții durabile. Profesioniștii în domeniul amenajărilor îți pot garanta un rezultat desăvârșit. Pot adapta designul la cerere, ceea ce poate conferi locuinței mai multă intimitate și eleganță.

  • Mitul 2 – Casele sustenabile sunt mult mai scumpe de construit

Nimic mai fals. Într-adevăr, investiția inițială s-ar putea să fie mai ridicată, comparativ cu o locuință simplă. Va trebui să folosești materiale de calitate superioară, dar care îți vor oferi garanția utilizării îndelungate. Nu va trebui să investești, așadar, costuri suplimentare pentru reparații sau eventuale modificări structurale. Dacă ai optat pentru panouri solare sau alte surse de energie alternativă, vei observa încă de la prima folosire o reducere semnificativă a facturilor. Pentru achiziționarea sistemelor poți accesa chiar subvenții de la stat, ceea ce te va ajuta și mai mult să ajustezi bugetul total.

  • Mitul 3 – Casele sustenabile nu sunt potrivite pentru climă extremă

Ba din contră, sunt mult mai potrivite. Dacă te orientezi către proiecte casa sustenabile nu va trebui să-ți faci griji în privința condițiilor meteo extreme. Designul și structura de rezistență pot fi adaptate pentru a face față oricărui tip de climă, fie că este vorba de temperaturi foarte scăzute, umiditate ridicată sau condiții aride. Însă, cel mai bine ar fi să discuți cu un specialist pentru a identifica sistemele termice potrivite, dar și materialele utilizate pentru construcție. Nimic nu se compară cu evaluarea atentă a unui expert.

Casa visurilor te așteaptă. Nu-ți rămâne decât să aplici recomandările de mai sus dacă îți dorești să fii în perfectă comuniune cu mediul înconjurător.

Previous post UN ORAS MAI CURAT: Sute de insule ecologice vor fi instalate in municipiul Constanta
Next post Apele Romane, informatii detaliate la pragul dinte INUNDATII si SECETA! In Dobrogea, COD ROSU de inundatii!