Expozitie pe faleza Cazinoului: „Pitoresc mediteraneean in arhitectura Bucurestiului interbelic”

Până pe 4 august, constănțenii și turiștii care care se plimbă pe faleza Cazinoului din Constanța pot admira o expoziție inedită: „Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic”.

Organizatorii precizează că principalul scop al acestei expoziții este de a atrage atenția asupra valorii inestimabile a arhitecturii pitoresc mediteraneene, care reprezintă identitatea a sute de imobile, presărate prin tot centrul capitalei, stilistică recognoscibilă însă și în peisajul arhitectural al Constanței.

Prezentarea lor în spațiul public, altul decât cel al Bucureștiului însuși, apare ca un demers firesc de cunoaștere a patrimoniului regional construit.

Stilul pitoresc mediteraneean în arhitectură este, aparent, prea puțin cunoscut și cercetat în istoria arhitecturii românești, fiind un stil de inspirație maură, florentină, venețiană, balcanică, grupat sub umbrela eclectismului pitoresc.

O arhitectură plină de vervă care asamblează în combinații fără număr, niciodată repetabile, un întreg repertoriu de forme pitorești: turnuri și bovindouri, creneluri și console de lemn, arcade și ferestre cu colonete delicate, balcoane cu mașiculiuri de cetate, arce maure în acoladă sau potcoavă, pergole și streșini cu olane, grilaje din fier forjat și traforuri din piatră, ziduri masive îmbrăcate în tencuială rugoasă.

O astfel de expoziție vă va face să vedeți în altă lumină clădirile din Capitală? Răspunsul îl puteți afla într-o plimbare plăcută pe faleza Cazinoului din Constanța.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Constanța.

Previous post Dintre cei peste 2400 de candidati cu 10 la MATE la BAC, unul e de la COLEGIUL COMERCIAL ’CAROL I’ CONSTANTA! Alti doi au luat 10 la PSIHOLOGIE, respectiv LOGICA
Next post Atenție șoferi, restricții de tonaj (7,5t) pe DN 39 între Agigea și Mangalia!