Conferinta de promovare a doua proiecte finantate prin fonduri norvegiene
In data de 27 mai 2024, s-a desfasurat, la Palatul Culturii din Ploiesti, Conferinta de promovare a proiectelor derulate prin Granturile Spatiului Economic European (SEE) si Norvegiene de catre Universitatea Petrol Gaze Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova, respectiv de catre Camera de Comert si Industrie Prahova, in parteneriat cu FGS Familia si Fellesforbundet Norvegia.
Ambele proiecte au fost derulate in cadrul Programului Energie, primul dintre acestea având ca beneficiar UPG Ploiesti, care a implementat in universitate si campus un program hibrid de eficientizare energetica folosind energia geotermala.
Rectorul Alin Dinita a precizat ca „acest proiect ne va ajuta sa economsim bani la facturile de energie pe care le vom plati pe viitor, iar studentii si cadrele didactice vor avea in campus caldura in sezonul rece si racoare in sezonul cald. Multumesc tuturor partenerilor si celor care au lucrat direct in acest proiect, fara efotrul carora nu am fi putut sa il ducem la bun sfarsit”.
La randul sau managerul de proiect, Gheorghe Branoiu, a facut o prezentare in detaliu a acestuia, reliefand avantajele pe care implementarea sa le va aduce UPG Ploiesti. „Rolul meu a fost acela de a coordona toti actorii implicati in proiect si ma bucur ca am reusit sa finalizam toate etapele necesare pentru punerea lui in parctica”.
Pe acelasi ton, Marius Petrescu, care impreuna cu doamna Claudia Bulearca au fost responsabili cu achizitiile in proiect, a spus ca „noi fiind o institutie bugetara, am fost foarte transparenti in toate achizitiile publice derulate in cadrul acestui proiect, rolul nostru fiind acela de a respecta toate prevederile legale in domeniu”.
Una dintre companiile implicate in proiect este PECEF Tehnica, reprezentata la eveniment de catre Directorul general – Florin Purghel. Acesta a prezentat avantajele proiectului, unul care în acest moment este pilot la nivel național.
De asemenea, si consultantul implicat în acest proiect, Dan Cîrjan, a adus în atenția celor prezenți câteva aspecte din derularea acestuia.
Al doilea proiect a avut ca beneficiari un numar mare de intreprinderi si institutii care au beneficiat de formarea și dezvoltarea competențelor în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice și securității energetice.
La eveniment au participat reprezentanti ai CCI Prahova, ai Consiliului Judetean Prahova, ai UPG Ploiesti, ai mediului de afaceri si ai mass-media.
Faptul ca Prahova atrage finantari din surse multiple pentru dezvoltare si crestere a eficientei enegetice in conditiile minimizarii impactului asupra mediului si la costuri cat mai accesibile, reprezinta o reusita a parteneriatelor realizate de institutiile, organizatiile si mediul de afaceri local.