Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a majorat capitalul cu 35%

Consiliul guvernatorilor Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a finalizat procesul de subscriere pentru cea de-a doua majorare de capital a băncii, în cadrul unei reuniuni speciale care a avut loc la Ankara, în Turcia. În urma subscrierii integrale și a alocării cu succes a ofertei către acționarii săi, baza de capital a BSTDB a fost majorată cu 35%, ajungând la 3,10 miliarde de euro.

Osman Çelik, ministru adjunct al Trezoreriei și Finanțelor din Republica Turciei și președinte al Consiliului guvernatorilor, a declarat in acest sens: „Sunt mândru să anunț că Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre și-a majorat cu succes capitalul, consolidându-și mandatul de a sprijini dezvoltarea regiunii Mării Negre. Această majorare de capital marchează o etapă importantă, echipând banca pentru a face față provocărilor regionale și pentru a continua să furnizeze resursele financiare esențiale necesare pentru a stimula creșterea și prosperitatea în regiunea Mării Negre.”

Comentând decizia, Dr. Serhat Köksal, președintele BSTDB, a adaugat: „Aș dori să le mulțumesc acționarilor noștri pentru sprijinul și angajamentul lor continuu față de Bancă. Această majorare de capital este o dovadă a încrederii pe care țările noastre membre o au în capacitatea BSTDB de a-și îndeplini misiunea de a sprijini dezvoltarea economică și comerțul în regiunea Mării Negre. Noua injecție de capital va da Băncii posibilitatea de a aborda în mod eficient cele mai presante provocări ale timpului nostru și ne va permite să oferim un sprijin și mai mare țărilor noastre membre.”

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al BSTDB se află la Salonic, în Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri proprii și garanții pentru proiecte și finanțare comercială în sectorul public și privat în țările membre.

Previous post In 20 de localitati din Constanta se pot solicita actele de stare civila SIIEASC prin Sistemul Informatic Integrat
Next post  Pasarile flamingo, indragostite de… Delta Dunarii! Noi instantanee… mirifice!