Techirghiolul, in sarbatoare!

Pe parcursul a cinci zile, la Techirghiol, o statiune… am zice ISTORICĂ, la malul mării, se desfășoară, în această perioadă mai multe evenimente majore, cu impact până dincolo d ehotarele țării.

Vorbim despre împlinirea a 125 de ani de balneologie în acest loc fermecat, desfăşurarea celui de- al 47- lea Congres Mondial al Societății Internaţionale de Hidrologie Medicală și Climatologie – ISMH și lansarea Ghidului Corolar Monografic de BalneoClimatologie-Balneaţie, Crenoterapie şi Climatoterapie.

Activităţile au loc la sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din strada dr. Victor Climescu nr. 34-40, în incinta Pavilionului Băi Reci.

*Trebuie cunoscut, în acest context, că în acest an, Sanatoriul Balnear și Recuperare Techirghiol împlinește 125 de ani de medicină balneară neîncetată, moment care nu putea să rămână nemarcat.

Cu această ocazie, întreaga echipă, care a lucrat intens în această perioadă, pentru ca totul să iasă perfect, a planificat o serie de evenimente, cu scopul de a celebra acest moment  aniversar, adr și pentru a pune în lumină valoarea acestei localități unde aurul negru este… „nămolul”.

 Concret, în intervalul 21-25 mai nu sunt sărbătoriţi doar cei 125 de ani care au trecut de la înfiinţarea conceptului de balneologie, ci va avea loc şi desfăşurarea ediţiei cu numărul 47 a Congresului Mondial al Societății Internaţionale de Hidrologie Medicală și Climatologie – ISMH.

Un alt eveniment de impact îl reprezintă lansarea Ghidului Corolar Monografic de BalneoClimatologie-Balneaţie, Crenoterapie şi Climatoterapie.

Referitor la congres,trebuie știut că  manifestarea aduce împreună, în anul 2024, peste 250 de experți de renume internațional și celebrează legătura profundă dintre tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste.

foto: Facebook

Previous post Mamaia, OFICIAL, cea mai buna statiune de pe litoral!
Next post In 20 de localitati din Constanta se pot solicita actele de stare civila SIIEASC prin Sistemul Informatic Integrat