Regal cultural de Zilele Constantei

Timp de 5 zile, din 17 până pe 21 mai 2024, în minunatul oraș de la malul mării cu toții vă veți bucura de teatru, concerte, recitaluri, spectacole de operă și concerte de jazz dar și alte numeroase activități inedite.

Vineri, 17 mai, de la ora 17:00, pe faleza Cazinoului din Constanța va avea loc parada stradală „Carul lui Thespis”, un spectacol incitant care propune o extravagantă călătorie dus – întors între anul 534 î.e.n și zilele noastre. Spectacolul este organizat cu sprijinul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, regia artistică fiind semnată de maestrul Mihai Mălaimare. Spectacolul va fi pus în scenă și sâmbătă, 18 mai, de la ora 15:00, pe bulevardul Tomis, iar de la ora 17:30, pe faleza Cazinoului din Constanța. În perioada 20-21 mai, aveți ocazia să revedeți spectacolul pe faleza Cazinoului, începând cu ora 18:00.

Sâmbătă, 18 mai, la Muzeul de Artă Constanța, aveți ocazia să descoperiți frumusețea muzicii cântate la pian. De la ora 11:00, sunteți invitați la recitalul de pian „Dansând pe portativ. Începând cu ora 16:00, va avea loc performance-ul „Artă la metru 3 6 9”, coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

De la ora 19:00, pasionații de jazz sunt așteptați pe faleza Cazinoului din Constanța la concertul JazzUP Sea Fest, iar de la ora 20:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi prezentat publicului spectacolul de operă „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet. Vor interpreta pentru dumneavoastră soliștii: Doru Iftene, Laura Eftimie, Marius Eftimie și Mihai Teodoru. Corpul de balet va fi format din soliști: Bogdan Bârsănescu, Cătălina Iliescu, Alexandros Karampatzakis.

Duminică, 19 mai, de la ora 14:00, pe strada Ștefan cel Mare, veți putea momente de bucurie alături de elevii Colegiului Regina Maria – Ansamblul Flautissimo. Începând cu ora 15:00, la Muzeul de Artă Populară Constanța va fi organizat concertul liric „Reverence. Medalion Mozart”, susținut de studenții Facultății de Arte, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu. De la ora 20:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi prezentat concertul Rock’n Opera.

Iubitorii de frumos sunt invitați luni, 20 mai, de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la recitalul extraordinar de muzică de cameră „De la Bach … la Piazolla”, cu violoncelistul concertist Francesco Mariozzi și pianista Andreea Bratu. Tot de la ora 18:00, scena din Piața Ovidiu va găzdui concertul vocal-instrumental și coregrafic oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

Previous post Fotbal feminin / Farul Constanta este noua campioana a Romaniei! Vino la decernarea trofeului!
Next post Spectacole gratuite la Teatrul National de Opera și Balet „Oleg Danovski”, cu ocazia Zilelor Constantei