Ministrul Economiei, in vizita la santierele navale din Mangalia

„Am venit la Mangalia pentru că aici sunt două șantiere navale importante pentru economia românească.

La Șantierul Naval Mangalia am discutat cu dl. Director Mihai Bănceanu despre stadiul investițiilor planificate. Pentru a putea executa lucrări de anvergură avem nevoie de un doc plutitor, pe care odată proiectat îl putem realiza în regie proprie. Suntem în graficul prognozat.

La Damen Shipyard Mangalia se realizează construcții unice în România. Topside-ul este gata de livrare, se fac ultimele lucrări. Sunt peste 1 milion de ore de sudură încorporate în această construcție gigantică și care vorbește despre profesionalismul lucrătorilor din DSMa. Le-am spus acestora, că împreună cu directoratul, lucrăm ca să avem continuitate în șantier. Sunt multe proiecte la care se licitează astăzi, iar decizia de a aduce la Mangalia proiecte ale energiei verzi este una bună. Avantajul competitiv al șantierului este dat de unicitatea capacității docurilor și a macaralei de 1000 to, în această zonă a Europei. Construcțiile speciale cu tablă foarte groasă nu pot fi realizate în prea multe locuri, iar în afara dotărilor, competența dovedită a lucrătorilor se transformă într-un atu în fața competiției.

Sunt convins că împreună vom reuși să avem de lucru ani buni de acum încolo”, a transmis ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea.

Previous post Presedintele ANPC si-a dat demisia! Vrea sa candideze la functia de Primar al Constantei
Next post Lucrari pe Bulevardul Mamaia; unde se restrictioneaza circulatia