Legea energiei eoliene offshore, aprobata azi de Camera Deputatilor. Oportunitati pentru Marea Neagra
Zi istorică astăzi pentru viitorul energiei românești! Plenul Camerei Deputaților, cameră decizionala, a adoptat marti, 9 aprilie a.c., Legea energiei eoliene offshore, un proiect vital care reglementează cadrul legal pentru a demara în România investiții în producerea de energie eoliană în largul Marii Negre.
„În 2032, în România vom avea primii MW de energie eoliană offshore. Mulțumesc tuturor colegilor pentru efortul de adoptare a celui mai important proiect în domeniul energiei din ultimii ani. Peste 30 de avize, peste 100 de puncte de vedere. Astăzi, proiectul a fost adoptat de plenul Camerei cu doar două voturi împotrivă și două abțineri. Mulțumiri speciale colegului meu consilier, Alex Manda, împreună cu echipa de experți a Ministerului Energiei și toate instituțiile implicate în acest demers. Legea merge la promulgare”, a notat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de socializare.
Date ale Băncii Mondiale arată că România are un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalată, ceea ce înseamnă foarte mult – echivalentul a peste 100 de reactoare nucleare de la Cernavodă.