Vesti minunate pentru una dintre cele mai pitoresti specii din Delta: Pelicanii creti sunt deja pe cuiburi, la clocit, pe Insula Ceaplace

În luna ianuarie, inspectorii și agenții ecologi ai Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au transportat și așezat legături suplimentare de stuf în spațiile de cuibărit ale coloniei de pelicani creți din Zona Strict Protejată Insula Ceaplace.

Zilele trecute, în cursul unei acțiuni de control efectuată în zonă au putut fi observate, în total, 186 de cuiburi construite având perechi la clocit. În prezent, zona Lacului Vătafu are 35 de cuiburi, zona Lacului Argintiu are 47 de cuiburi, iar pe insula Ceaplace sunt 104 cuiburi.

Autoritățile spun că dincolo de protecția naturală oferită de faptul că aceste cuiburi sunt construite pe insule înconjurate de ape, toate sunt incluse în zone cu statut legal de strictă protecție, constant monitorizate de personalul din cadrul Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate al Rezervației, iar viitoarea generație de pelicani creți are astfel șanse suplimentare de supraviețuire.

Întreaga zonă e o comoară și… așa trebuie să rămână!

Previous post Traditiile, folclorul, „acasa” in inimile pruncilor din Agigea. Fotografii graitoare
Next post ZI VERDE la Constanta: 16.000 arbori, arbusti si puieti, plantati intr-o singura zi!