Vicenţiu Corbu, KIM – soluţii de automatizare pentru zona industrială: Strângem 150.000 – 200.000 de euro pentru a ne extinde în străinătate. Avem peste 50 de clienţi din 5 ţări. Vrem sa mergem in SUA şi Marea Britanie
Compania Keep IT Mobile Development din Ploieşti, care a dezvoltat sub brandul KIM o serie de soluţii software pentru zona industrială, avand contract si cu Nuclearelecrica, şi-a propus să ajungă la un portofoliu de circa 300-400 de clienţi care să genereze un venit anual recurent de aproximativ 2,7 milioane de euro în 2025, în condiţiile în care echipa se concentrează acum pe extinderea în străinătate. Compania are în derulare o campanie de finanţare pe platforma de equity crowdfunding Seedblink, prin care vrea să strângă între 150.000 de euro şi 200.000 de euro, bani pe care să îi folosească cu precădere pentru accelerarea demersurilor de extindere pe plan internaţional, pieţele vizate fiind SUA şi Marea Britanie.
„Până acum am făcut mai multe ieşiri în Statele Unite şi în Marea Britanie, unde am văzut că există o compatibilitate cu soluţia pe care o promovăm. Am fost la Las Vegas, chiar anul acesta, la CES la pavillionul României şi acolo am tot discutat cu potenţiali clienţi şi oameni de business care vor să implementeze tipul acesta de soluţii, deci se pare că există interes. Iar acum ne dorim să scalăm în aceste ţări fiindcă sunt mult mai multe şanse acum decât înainte, pentru că produsul este extrem de competitiv“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Vicenţiu Corbu, fondator şi CEO al KIM.
Compania, înfiinţată în 2012, furniza înainte servicii de dezvoltare software, având expertiză în special în zona industrială, însă din 2022 a făcut trecerea de la firmă de servicii IT la firmă de produs şi a început să dezvolte platforma proprie, numită KIM 4 Industry, care integrează soluţii software pentru zona de producţie, logistică şi operaţiuni în teren. Platforma a fost lansată în varianta SaaS în august 2022, iar până în prezent KIM a reuşit să atragă în portofoliu 50 de clienţi printre care se numără jucători mari ca Emerson, OMV, Bosch, Lidl, Ursus, Rompetrol, Agritehnica, Nuclearelectrica sau BAT.
Citeste mai departe pe zf.ro