Imobiliare.ro: Cu preturi in crestere, piata imobiliara din Constanta se apropie de Bucuresti

Tendinţa de creştere a preţurilor se menţine constantă la începutul primăverii pe piaţa rezidenţială din România, conform unui comunicat de presă Imobiliare.ro.

„Piaţa rezidenţială continuă să surprinde performând peste aşteptări şi în acest început de an, când, pe baza creşterii cotei de TVA la locuinţele noi, mulţi analişti aşteptau o scădere a interesului. Creşterea este cu atât mai evidentă cu cât are loc şi în oraşele mai mici, iar în acest sens remarcăm în mod special Oradea unde preţul mediu depăşeşte pentru prima dată borna de 1500 euro/mp. Chiar şi aşa, cumpărătorii din România sunt în continuare privilegiaţi în ceea ce priveşte accesibilitatea locuinţelor comparativ cu celelalte ţări europene”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cu preţuri în creştere, Constanţa se apropie de Bucureşti

Apartamentele din Constanţa se vând cu un preţ mediu de 1.624 euro/mp util şi sunt cu 10% mai scumpe acum decât în februarie 2023.

În cazul locuinţelor de pe litoral aflate în imobile construite după 2020 media se apropie de 1.800 euro/mp util, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Dacă în privinţa preţurilor Constanţa se apropie de Bucureşti, când vine vorba despre perioada necesară pentru vânzarea unui apartament lucrurile stau cu totul diferit. Cei care vor să găsească un cumpărător pentru o locuinţă de pe malul Mării Negre au nevoie de mai bine de o lună în plus pentru a face acest lucru faţă de proprietarii din Capitală.

Foto: Solid Residence Mamaia Melody

Previous post FAIN ASA: Destinatia Mamaia- Constanta, in atentia tour-operatorilor din Germania
Next post Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia. Cat vor dura lucrarile