Cantitatile de marfuri care trec prin Portul Constanta bat toate recordurile. E risc de contrabanda! Ministrul Finantelor, la fata locului

„Nu e o noutate că an de an cantitățile de mărfuri care trec prin Portul Constanța bat toate recordurile. Conform datelor, în 2023, traficul total a depășit 92 milioane tone, față de 75 milioane tone în 2022.

Ceea ce înseamnă că și riscul de contrabandă, trafic de droguri, arme și evaziune fiscală crește direct proporțional.

Am vrut să merg astăzi cu președintele Autoritatea Vamală Română în Portul Constanța, să văd cele două birouri vamale de frontieră unde vom amplasa două scannere.

Dacă nu urgentăm acest proces, înseamnă că stăm deoparte și lăsăm frauda să submineze fundamentul economiei naționale.

Vorbesc despre scannere care vor identifica, în doar câteva secunde, orice bunuri sau substanțe interzise care ar putea fi introduse ilegal în țară.

În final, am pus la punct planul de acțiune cu activitățile ce se vor derula pentru preluarea terenurilor și pentru asigurarea amenajărilor și utilităților necesare funcționării echipamentelor de scanat.

Concluzia cu care am plecat este că până la finalul anului Portul va avea două scannere operaționale.

Sunt două din cele 26 sisteme noi de scanare cu care vom dota în următorii ani birourile vamale de frontieră”, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Previous post CONTROL JUDICIAR pentru trei barbati care furau componente de la locomotive si le comercalizau
Next post Inalti oaspeti la Primaria Constanta! Cine sunt si ce au discutat cu Edilul-sef?