Baschet feminin / CSM Constanta invinge campioana ultimilor 7 ani, Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe, care sufera primul esec intern dupa 38 de partide!

CSM Constanța este ECHIPA momentului în baschetul feminin românesc, dupa ce a învins campioana din ultimele 7 sezoane, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, echipă care nu mai pierduse de 38 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin! Fetele noastre au câștigat cu 94-84 (45-46), după o seară magnifică la Sala, în fața extraordinarilor suporteri constănțeni.

Condusă inspirat de pe bancă de Alexandru Olteanu, CSM Constanța a revenit spectaculos după primul sfert și a restabilit echilibrul până la pauză. Ioana Ghizilă a intrat extrem de motivată și a fost în prim-plan la finalul sfertului 3, când echipa noastră a întors scorul în favoarea sa, de la 64-70 la 75-74. Și tot ea a ieșit la rampă în primele 5 minute ale sfertului 4, când a reușit 3 aruncări de 3 puncte!

Dragana Zivkovic a făcut un meci extraordinar, pe care l-a încheiat în double double, cu 23 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă! Mărginean 22p (5 recuperări, 3 pase decisive), Godri-Părău 20p (6 recuperări, 3 pase decisive), Ghizilă 17p (4 recuperări, 2 pase decisive) au fost determinante pentru victoria Constanței. Podar 4p (4 pase decisive), Higgins 4p (5 recuperări, 1 pasă decisivă), Koizar 2p (4, 0) și Vaida 2p (2, 0) au fost pe teren la acest succes istoric, care întrerupe incredibila serie de invincibilitate a celor de la Sepsi.

CSM Constanța este singura echipă neînvinsă în Liga Națională de Baschet Feminin si preia fotoliul de lider, cu 12 victorii în tot atâtea meciuri jucate! Urmează meciul cu Rapid București, tot pe teren propriu. Sâmbătă, 24 Februarie, la Sala Sporturilor. Hai, Constanța!

Previous post Baschet masculin / CSM Constanta s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei
Next post Santier de anvergura pentru confortul constantenilor, cu „piciorul de pedala de acceleratie”!