ADMINISTRATIA CONSTANTEANA NU IARTA! Tineri prinsi in fapt de politistii locali in timp ce efectuau desene tip graffiti

Polițiștii locali constanțeni au intensificat (și bine au făcut!) acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care acoperă cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri pe construcții, indicatoare rutiere,mobilier urban, ziduri, stâlpi. (N.R. Ata poate se aude și prin alte mari orașe!)

Ieri, oamenii legii au surprins 3 persoane în timp ce efectuau desene de tip graffiti pe peretele domeniului public, situat pe str. Constantin N. Sarry, în zona Santa Marina Bay. Cele trei persoane, dintre care două de sex feminin și una de sex masculin, au fost legitimate și sancționate conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 14, cu amenzi în valoare de 9000 lei. În plus, au fost confiscate 7 spray-uri, iar ca sancțiune complementară, li s-a impus obligația de a aduce terenul la starea inițială. Poliția locală acționează ferm împotriva activităților ilegale de acest gen pentru a menține integritatea domeniului public.

ATENȚIE! Activități similare se vor derula în continuare, în scopul menținerii unui climat public civilizat și în siguranță.

Reprezentanții autorităților constanțene amintesc faptul că scrierea sau desenarea fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună în locuri publice este interzisă și reprezintă o faptă antisocială care se sancționează conform actelor normative în vigoare.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele vinovate sau reprezentanții legali ai acestora riscă să fie trase la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, iar în cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, cheltuielile sunt suportate de către părinții sau tutorii acestora.

Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922.

Previous post ACCIDENT GRAV in Constanta! E implicat un autocar cu peste 40 de calatori!
Next post FC Farul Constanta, a doua victorie in 2024. Comunicat privind transferul lui Alibec