Turist constantean salvat de la moarte de salvamontistii sibieni dupa o interventie extrema! Totul a durat ore in sir, IN GER

Salvamontiștii sibieni au fost în alertă pe timpul nopții și au intervenit exemplar, în condiții vitrege, pentru căutarea unei persoane în vârstă de 61 de ani din județul Constanța, care făcea parte dintr-un grup de 4 persoane.

Turiștii plănuiau să meargă de la Cabana Suru la refugiul Portita Avrigului.

3 dintre persoane au ajuns, despartindu-se de al patrulea care se deplasa mai încet.

Văzând ca după 5 ore ultima persoană nu a ajuns încă la refugiu, aceștia au apelat salvamontiștii Sibieni cerând ajutor.

Victima nu avea semnal, iar apelanții au pierdut și ei semnalul pe parcursul serii.

SPJ SALVAMONT Sibiu n au stat pe gânduri, a format deurgență o echipă de căutări care a plecat spre Cabana Suru în jurul orei 22 apoi spre creastă, pe traseul indicat de către apelanti.

Abia în jurul orei 5.30, pe un ger cumplit, salvamontiștii sibieni au găsit victima în apropierea unei stâne dezafectate.

Așa cum a informat SPJ SALVAMONT Sibiu, cei 4 salvamontisti împreună cu victima au plecat spre Cabana Suru, ajungând în siguranță în jurul orei 9 dimineața. Ulterior aceștia se vor deplasa spre Sibiu.

Regula de bază în orice expediție e PRECAUȚIA! Altfel, riscul e uriaș!

Previous post Farul Constanta, pe loc de play off dupa victoria de la Craiova
Next post FOARTE INSPIRAT! Administratia locala din Mihai Viteazu a implementat proiectul Ecosistem digital interconectat si integrat