Primarul Vergil Chitac a semnat ieri contractul pentru executia lucrarilor la retelele termice Etapa IV

Lucrările la rețeaua de transport și distribuție a sistemului de termie continuă. Astăzi, primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac a semnat contractul pentru execuția lucrărilor din etapa IV a proiectului „Reabilitarea Rețelelor Termice Secundare și Contorizarea la Nivel de Scară pentru Municipiul Constanța – Etapa IV”.

Reprezentanții municipalității sunt de părere că acest proiect esential pentru comunitatea constățeană beneficiază de finanțare din partea MINISTERULUI DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, prin intermediul Programului Termoficare.

Obiectivul general al proiectului constă în schimbarea a 23,255 km de traseu rețea termică de distribuție, aferentă a 12 puncte termice.

Proiectul are ca obiective:

– Reducerea pierderilor de energie termică din rețelele de distribuție, după înlocuirea conductelor de estimeaza o reducere de 13,36 TJ/an pentru a asigura creșterea eficienței energetice în sistem.

– Creșterea eficienței nete globale a producției de energie în cogenerare de înaltă eficiență în motoarele termice, cu o scădere a consumului de combustibil de 14,84 TJ/an.

– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 832,95 tCO2echiv., ca urmare a diminuării consumului de combustibil.

– Îmbunătățirea siguranței și calității serviciului de alimentare cu căldură pentru încălzire și apă caldă de consum pentru consumatorii casnici și non-casnici, prin echilibrarea hidraulică a condominiilor la nivel de branșament.

– Îmbunătățirea parametrilor tehnici ai rețelelor termice reabilitate, cu impact asupra reducerii costurilor de exploatare și mentenanță.

Contractul de finanțare are o valabilitate de 3 ani, iar valoarea totală a acestuia este de 146.352.985,65 lei, din care 130.495.445,33 lei reprezintă valoarea eligibilă.

Previous post SUPER-VESTE: Parcul Oleg Danovski va fi reabilitat! Procedura de achizitie a lucrarilor, deja in derulare
Next post Schimbare majora de peisaj la Eforie! Lucrare de anvergura!