Primarul Viorel Ionescu a prezentat proiectele aflate in derulare la Harsova, la finalul anului trecut

,,Vă prezint un bilanț al proiecte aflate în implementare, care progresează rapid:
-Proiectul „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile în orașul Hârșova” se află deja în implementare. Lucrările la parcul fotovoltaic de 30.000 de mp progrezează rapid, iar la finalizarea acestuia, orașul va recupera aproximativ 70% din totalul de energie electrică pe care îl consumă pentru iluminatul public și cu instituțiile locale. Parcul va avea o durată medie de utilizare de 25 – 30 de ani și reprezintă un pas concret spre asigurarea independenței energetice a orașului nostru.
-Am semnat contractul de finanțare pentru Proiectul „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Hârșova”. Cu o valoare totală de 2.999.930,59 RON, acest proiect ne va ghida într-o perioadă de transformare și îmbunătățire, aducând economii semnificative de energie și sporind siguranța noastră. Prin intermediul acestui proiect, vom aduce în orașul nostru tehnologii moderne de iluminat public, contribuind astfel la o economie sustenabilă și la îmbunătățirea calității vieții în Hârșova. Documentația privind Proiectul Tehnic trebuie finalizată până la sfârșitul lunii februarie, urmând ca, ulterior, să demarăm procedurile privind scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție.
-Proiectul „Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Hârșova” – În luna ianuarie, dacă nu vor fi contestații, voi semna contractul de execuție a lucrărilor. Acest proiect este unul extrem de important și vine în întâmpinarea problemelor cauzate de aruncarea necontrolată a deșeurilor și va facilita colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri.
-Proiectul „Reabilitare Străzi Locale în Orașul Hârșova, Județul Constanța” – Tot în luna ianuarie, dacă nu vor fi contestații, voi semna contractul de proiectare și execuție lucrări, iar până în luna mai îmi propun să finalizăm asfaltarea a aproximativ 4 km din rețeaua de drumuri publice a orașului nostru, pentru îmbunătățirea infrastructurii.


-Proiectul „Sistem de monitorizare a traficului rutier din orașul Hârșova, județul Constanța” – Ne aflăm în etapa de evaluare a ofertelor, iar echipa din cadrul Primăriei Orașului Hârșova lucrează pentru a asigura finalizarea acestui proiect în luna aprilie. Prin acest proiect vom monta 157 de camere de monitorizare pentru prevenirea și limitarea evenimentelor periculoase și infracționale, aducând un plus de siguranță în trafic și în viața de zi cu zi a comunității. Totodată, prin acest proiect vom monitoriza intrările/ieșirile din oraș și locurile de depozitat gunoiul. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor implicați în aceste proiecte, autorități și membri ai comunității, pentru contribuția și sprijinul oferit,” a subliniat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Așadar… e adevărat: CÂND VREI, POȚI!

Previous post Valentin Malaescu (Modpack System), la CES 2024 de la Las Vegas
Next post O noua statiune se contureaza la malul Marii Negre: Agigea