Techirghiolul, statiune… legendara la malul marii, mai atractiva de-acum inainte

Autoritățile locale informează că proiectul destinat „Creșterii atractivității turistice a Stațiunii Balneare Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare zona A202”, a fost finalizat.

,,Astăzi s-au încheiat ultimele activități din cadrul proiectului „Cresterea atractivității turistice a Statiunii Balneare Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare zona A202”.

Proiectul a avut o valoare de peste 16,3 milioane de lei si a avut ca obiectiv modernizarea a 7 străzii: Moldovei, Munteniei, Transilvaniei, Olteniei (tronson 1 și 2), Banatului (tronson 1 și 2), Muresului, Marasti.

Modernizarea străzilor din cartierul turistic A202 a însemnat: realizarea rețelelor de apă și canalizare, realizarea sistemului de iluminat public, asfaltarea strazilor, amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi, dotarea cu mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi) și plantarea copacilor de aliniament.

De menționat că în paralel cu acest proiect, în cartierul A202 a fost realizata și rețeaua de gaze naturale finanțată din bugetul orașului Techirghiol.

Doresc să mulțumesc colegilor din primărie si colegilor din Consilul Local pentru susținerea acestui proiect”, a subliniat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

*Techirghiol (sau Tekirghiol, turcă Tekirgöl, însemnând „lacul barbunului”) este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România. Are o populație de 7.292 locuitori. Se află la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița. Orașul este cunoscut pentru lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

Deși proprietățile celebrului lac sunt cunoscute din vechime, comunitatea germană din Techirghiol (formată din așa-numiții germani dobrogeni) a fost înființată în 1907 (dupăunele surse, localitatea a fost îniințată în înființat în 1893). Viața religioasă și educația în această comunitate au fost susținute sub îndrumarea părintelui Pieger, care a contribuit la ridicarea bisericii, finalizată în anul 1934. În 1940, au părăsit așezarea 256 de germani, fiind strămutați cu forța în Germania, sub lozinca Heim ins Reich (Acasă în Reich), în sat rămânând numai 19.

Previous post Sute de pachete cu alimente pentru Craciun, pentru persoanele defavorizate din Constanta
Next post Asfaltari si alte lucrari edilitare in Constanta! Municipiul se primeneste!