MINUNAT! Primaria Mangalia, colindata de zeci de copii si adolescenti

Colindele au o funcție ritualică unificatoare în comunitate, conectând membrii acesteia la o realitate sacră, superioară, care este trăită la nivel social cu inima deschisă, curățită prin catharsisul purificator al cântecelor intonate…

„Holul Primăriei Mangalia a răsunat, în aceste zile, de glasurile vesele ale colindătorilor, care au venit să vestească nașterea Domnului! Cu toții așteptăm acest moment desebit, plini de optimism și speranță într-un an nou mai bun.

Le mulțumesc și pe această cale, colindătorilor, pentru vizita pe care ne-au făcut-o”.

Este mesajul primarului orașului, Radu Cristian după ce, iată, cete-cete, pruncii au venit să bucure și să aducă Lumina Sfintellor Sărbători. Așa cum e firesc, așa cum e datul străbun ce trebuie păstrat dincolo de timp. Iar faptul că micuții și tinerii Mangaliei sunt astfel educați spune multe!

Din zorii existenţei sale, poporul român s-a născut în credinţa creştină, iar acest lucru se observă şi în sentimentul creştin autentic exprimat într-o formă populară extrem de largă. Folclorul românesc este unul eminamente creştin, iar colinda poate fi considerată o specie reprezentativă a spiritualităţii româneşti, văzută ca un fel de Biblie populară. Ţăranul român a încercat mereu să umanizeze imaginea lui Dumnezeu, a Pruncului Sfânt şi a Maicii Sale, pe care Îi prezintă asemenea lui, alături de o revărsare a binecuvântărilor asupra întregii creaţii.  Versurile colindelor descoperă un mesaj teologic de o intensă trăirea duhovnicească, fie că este afirmat explicit sau nu, întreaga cultură fiind plină de simboluri ale moralei creştine, transmise din generaţie în generaţie.

Previous post Cu numai cateva zile inainte de Craciun, consilierii judeteni constanteni, convocati in sedinta extraordinara
Next post Si militarii colinda! Momente emotionante la Comandamentul Flotei dar si la Cercul Militar din Mangalia