Biciclist in stare de inconstienta, resuscitat pe drumul spre mare! Este victima unui accident deosebit de grav

La ora 18:00, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a comunicat că pe DN2A, în localitatea Țăndărei, județul Ialomița, pe drumul către litoral, un biciclist a fost accidentat de un autoturism.

Din păcate, victima este în stare gravă, fiind găsit în stare de inconștiență și necesitând manevre urgente de resuscitare.

Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers pentru gestionarea situației și acordarea asistenței medicale necesare.

Echipele de intervenție, inclusiv poliția și serviciul medical de urgență, sunt prezente la fața locului pentru a gestiona derularea urmărilor acestui accident grav.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să evite zona și să urmeze indicațiile polițiștilor. Prioritatea este acordarea îngrijirilor medicale necesare biciclistului și restabilirea circulației în siguranță.

ATENȚIE:Bicicliştii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic din România, declară Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), ale cărei cifre arată că, anul trecut, un biciclist şi-a pierdut viaţa la aproape fiecare două zile într-un accident rutier. Numărul bicicliștilor răniți grav în accidente este mult mai mare. „Bicicliştii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic, din cauza expunerii directe la factorii de mediu, a lipsei protecţiei la impact şi a stabilităţii reduse a acestui tip de vehicule. Toate aceste aspecte determină o gravitate sporită a consecinţelor unui eventual accident. Astfel, din păcate, anul trecut s-au produs peste 600 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 163 de persoane, rănirea gravă a 441 şi rănirea uşoară a altor 22 de persoane, potrivit datelor Poliţiei Române”, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

foto: ziare.com


Previous post Undeva, in Dobrogea, Mos Craciun a venit cu… elicopterul
Next post Romania va semna un ACORD major cu Turcia si Bulgaria pentru a scapa de minele care plutesc in apele Marii Negre