Cum si de ce si-a asumat primarul Constantei „curatenia generala” in privinta sistemului de distributie a agentului termic

„Nu se mai puteau cârpi la nesfârșit conductele din orașul nostru!

Nepăsarea din ultimii 30 de ani și subvențiile fără investiții au dus la insolvența CET și a fostului RADET!

Prețul gigacaloriei ajunsese la 1910 de lei, iar populația plătea 450 de lei pentru o gigacalorie! Acum am redus prețul la 1284/gigacalorie și 350 de lei pentru populație.

În plus, sistemul termic ar fi intrat în colaps dacă nu înlocuiam conductele de diametru mare anul acesta. Să nu uităm că domeniul energetic va avea parte de schimbări în viitor. Uniunea Europeană are în vedere ca, până în 2040, toate centralele de apartament să dispară complet.

Am preluat sistemul de distribuție a agentului termic și am făcut o nouă societate pentru a atrage fonduri europene cu care plătim astăzi lucrările.

Uneori trebuie să începem de la 0, pentru că este singura soluție și nu mai putem repara nimic când ne confruntăm cu ceva profund degradat. Mi-am asumat această „curățenie generală“, deși știu că a provocat și încă provoacă disconfort. Când vor apărea rezultatele, și vă garantez că nu vor întârzia să apară, vom conștientiza necesitatea acestui efort colectiv, imperativ pentru binele orașului nostru și al întregii comunități.

Nu numai că am primit nenumărate sesizări din partea dumneavoastră privind problema încălzirii locuințelor, dar am constat că aspectul conductelor lăsa de dorit, făcând dovada nivelului de uzură și a imposibilității funcționării la capacitate maximă.

Este de datoria mea și a echipei mele să încercăm să reabilităm pas cu pas una dintre cele mai pregnante probleme ale orașului nostru. Efortul colectiv intervine atunci când fiecare conștientizează că binele comunitar nu se poate realiza fără încredere în rezultate, răbdare și spirit civic.

Promisiunile și vorbele frumos ambalate nu sunt cele care aduc schimbări reale, faptele sunt cele care dictează, iar eu pe asta mă bazez, pentru că de asta are nevoie Constanța astăzi”, a transmis primarul Vergil Chitac.

Previous post Eveniment pentru marcarea finalizarii proiectului „Planificare Strategica Integrata si administratie publica eficienta la nivelul Polului de Crestere Zona Metropolitana Constanta”
Next post Primele academii de fotbal din tara, intalnire la sediul FRF. Proiecte pentru anul 2024