Santiere in zonele rezidentale din Constanta! Aflati acum la ce anume se lucreaza!

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Echipele Confort Urban intervin asupra părții pietonale în următoarele zone:

• În cartierul Km 5, pe strada Theodor D. Speranția, tronsonul cuprins între strada Micșunelelor și Șoseaua Mangaliei, sunt recondiționate trotuarele și zonele de acces în scările de bloc. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal.

• Pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, în cartierul Anadalchioi, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate. Și aici au fost construite casete pentru spații verzi.

• În cartierul Palas, pe strada Mureșului, se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

• Se refac traseele pietonale în Parcul Tăbăcărie și în zona de promenadă de pe malurile lacului. Se înlocuiesc bordurile, iar aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

•Pe aleea Albatros, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 40 se reabilitează locul de joacă și zonele de acces. Se montează borduri noi, terenul se stabilizează cu piatră peste care va fi așternut asfaltul destinat traficului pietonal.

•Și pe aleea Universității, se lucrează la reabilitarea unei parcări precum și la amenajarea de noi suprafețe pietonale în jurul acesteia. S-au montat borduri noi, terenul a fost stabilizat prin așternerea a două straturi de piatră peste care se va turna asfalt destinat traficului pietonal.

•Lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe strada Dafinului din cartierul Anadalchioi, unde se construiesc noi parcări. Se reabilitează aleile dintre blocuri, precum și cele de acces în scările de bloc.

• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se înlocuiesc bordurile, se montează pavele noi și se amenajează scuaruri cu spații verzi.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor”, transmite municipalitatea.

Previous post Informati-va corect asupra Regulamentului de vanzare a locuintelor construite ANL in Constanta
Next post Accident teribil in Constanta! Un SALVAMAR cu… permisul suspendat s-a „inecat” in viteza!IMAGINI DEVASTATOARE!