Vanatorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, mars de dislocare catre Portul Constanta

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cap-compas portul militar Constanța

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” execută, în această perioadă, marșul de dislocare spre portul militar Constanța, unde va ajunge la jumătatea lunii decembrie.

Nava a executat miercuri, 15 noiembrie, manevra de ieșire din șantierul naval Babcock din portul scoțian Rosyth, iar, în perioada 6-9 decembrie, execută o escală de refacere a capacității în portul italian Cagliari.

Până în prezent, vânătorul de mine a executat escale în porturile Le Havre, Franța, La Coruna și Malaga, Spania, și a parcurs, în siguranță, peste 3.000 de mile marine, în ciuda condițiilor hidrometeorologice nefavorabile din Oceanul Atlantic și Golful Biscaya.

Totodată, marinarii militari de la bord execută, în drumul spre casă, și exersarea rolurilor privind activitățile de asigurare a vitalității navei, de comunicații, de lansare ambarcațiuni, de realimentare pe mare și de remorcaj.

În această perioadă, având în vedere situația de securitate din zona de responsabilitate, Forțele Navale Române execută permanent două operații de monitorizare a traficului maritim, în vederea luptei împotriva pericolelor de navigație, și de asigurare a securității la granița fluvială din nordul Deltei Dunării, iar vânătorul de mine M 270 va contribui semnificativ la îndeplinirea misiunilor de identificare și neutralizare a minelor aflate în derivă în Marea Neagră.

Potrivit celor transmise de către Comandamentul Flotei, prin intrarea vânătorului de mine în compunerea Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, acesta va reprezenta o capabilitate esențială în vederea furnizării de stabilitate în bazinul pontic, obiectiv de importanță majoră, atât pentru țările riverane Mării Negre, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” este comandat de locotenent-comandorul Denis Giubernea și are un echipaj format din 40 de marinari militari.

Previous post Spitalul Modular din Constanta isi va deschide portile in curand!
Next post Lucrari de anvergura! Sa le tina de… CALD constantenilor!