Lucrari de anvergura! Sa le tina de… CALD constantenilor!

Lucrările de înlocuire a conductelor rețelei de transport a agentului termic din Constanța se desfășoară în ritm alert pe cât mai multe șantiere, în 2 schimburi, pentru finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect de interes major pentru locuitorii Constanței.

Amintim constănțenilor că este prima dată după 50 de ani când se execută lucrări de asemenea anvergură, care presupun schimbarea instalației termice a orașului. Acest fapt se traduce prin reducerea pierderilor termice, a costurilor și creșterea eficienței energetice în întregul sistem.

În momentul de față se execută lucrări de schimbare a rețelei termice primare și a conductelor de pe magistrala II. Pentru ca execuția acestor lucrări să fie resimțită cât mai puțin de constănțeni, pe sectoarele pe care se lucrează au fost montate conducte provizorii, dar care pot conduce către consumatori doar jumătate din volumul de agent termic pe care l-ar furniza conductele în mod normal. Din acest motiv, în cartierul Tomis Nord se înregistrează parametri scăzuți la furnizarea agentului termic.

„Lucrările de înlocuire a acestor conducte vor fi finalizate până la data de 21 decembrie, moment în care vor fi eliminate conductele provizorii subdimensionate, iar furnizarea agentului termic se va realiza în parametri corecți.

Aceste lucrări fac parte din etapa a II-a a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța și vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem, ca și în etapa finalizată, va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate.

Suntem conștienți că finalizarea acestui proiect este așteptată cu nerăbdare de constănțeni și vă asigurăm că Primăria Constanța face tot posibilul ca el să fie terminat cât mai repede, cu respectarea tuturor standardelor de calitate, astfel încât constănțenii să beneficieze de lucrări de cea mai bună calitate. Reamintim totodată că în această iarnă, odată cu finalizarea primei etape a proiectului de înlocuire a rețelei de termoficare, eliminarea consistentă a pierderilor și reducerea numărului intervențiilor, prețul gigacaloriei pentru populație a scăzut de la 450 de lei la 350 de lei”, transmit edilii constănțeni.

Previous post Vanatorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, mars de dislocare catre Portul Constanta
Next post Farul Constanta revine pe loc de play off dupa victoria cu Petrolul Ploiesti