AU IESIT LA TABLA POLITISTII LOCALI: Siguranta in institutiile de invatamant, o prioritate pentru administratia locala din Constanta!

În cursul acestei săptămâni, polițiștii locali din Constanța au desfășurat mai multe activități de educație rutieră în rândul copiilor de la Școala gimnazială nr.12 B.P “Hașdeu”, Școala Gimnazială nr.43 “Ferdinand”, Centrul de zi Casa “Ellen “și de la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”. Această inițiativă vizează informarea și prevenirea, adaptând tematica la vârsta copiilor și explicându-le pe înțelesul lor regulile de circulație și semnificația indicatoarelor rutiere.

Vizita polițiștilor locali a fost primită cu bucurie și curiozitate de către copii, care s-au angajat în discuții interactive și au manifestat un real interes față de materialele prezentate. Prin răspunsurile lor la întrebările interactive, cei mici au demonstrat responsabilitate și cunoștințe elementare cu privire la regulile de circulație.

În cadrul orelor de educație rutieră, s-au abordat subiecte precum micul pieton și regulile specifice, cunoașterea semnelor de circulație și a semaforului, evidențiind și rolul pozitiv al polițistului local ca prieten al copiilor.

Aceste inițiative au ca obiectiv consolidarea colaborării dintre reprezentanții administrației locale și elevi/preșcolari, facilitând înțelegerea necesității adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor și principiilor care vizează siguranța și integritatea acestora.

Demn de apreciat, activități similare se vor derula și în perioada următoare, cu polițiștii locali prezenți zilnic în proximitatea unităților de învățământ până la finalul anului școlar, „pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”, după cum precizează autoritățile locale.

Previous post Lumina faptelor bune, in comuna Lumina: Vine Mos Craciun, cu peste 1000 de daruri!
Next post Din cauza vantului puternic, manevrele in porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Mangalia sunt sistate in aceasta dimineata