CNAIR: Alternativa Techirghiol va fi construita in regim de autostrada

Astăzi, în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR, au fost avizate mai multe documente necesare construcției unor drumuri importante în județele Timiș, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

– Drumul Expres Buzău – Brăila (aproximativ 111,6 km) a cărei variantă de traseu a fost avizată. Acest Drum Expres va tranzita județele Buzău și Brăila. Acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada A7 Ploiești – Buzău (km 55) și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

– Varianta de traseu a Drumului Expres Brăila – Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizată tot astăzi. Acest drum expres va  asigura la rândul său conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, dar și cu drumul expres Constanța –Tulcea.

– Alternativa Techirghiol (lungime de 30,59 km), pentru care astăzi a fost avizat Studiul de Fezabilitate, va fi construită la profil de autostradă. Această nouă autostradă va asigura o legătura rapidă între Autostrada de Centură a Constanței (A4) și sudul litoralului românesc.

Valoarea estimată pentru construcția acestui proiect (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA). Pentru construcția acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni.

Citeste mai departe pe Constructii Smart.

Previous post VIGILENTA! Cetatean roman a incercat sa iasa din tara pe la Negru Voda cu permis ucrainean FALS
Next post „ALTA MARIE CU ALTA PALARIE” sau… ? Apare VENITUL MINIM DE INCLUZIUNE