Comuna Lumina, ramasa in intuneric, printre localitatile grav afectate de codurile de vreme severa din weekend! Se lucreaza- INFORMATII DETALIATE

Prompt, edilii comunei constănțene Lumina au publicat în această dimineață evoluția efectelor Codurilor Roșiiși portoclaii care au afectat localitatea, dar și întregul județ de la malul marii.

Sinteza efectele codurilor roșii și portocalii

– Rețele Electrice Dobrogea (Enel) a sistat furnizarea energiei electrice de peste 24 ore în localitatea Lumina. Avariile au afectat întregul județ, inclusiv municipiul Constanța. Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, precum și accesul îngreunat în multe zone, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt foarte grele. Au fost afectate un număr de 175 linii de medie tensiune în județ.

– Primarul Comunei Lumina s-a aflat în contact cu reprezentanții Rețele Electrice Dobrogea. Aceștia au comunicat ca în comuna Lumina acționează în teren 5 echipe de intervenție.

Furnizarea energiei electrice în localitatea Lumina urmează să fie reluată în cursul zilei de azi (timpul de intervenție este influențat de complexitatea lucrărilor și avariilor);

– Alimentarea cu apă potabilă nu a fost afectată în localitatea Lumina. Alimentarea cu apă în satul Oituz a fost reluată;

– Se acționează pe drumurile din localitate pentru deszăpezirea arterelor de circulație și se împrăștie material antiderapant;

– Se intervine pentru degajarea copacilor căzuți;

– Circulația pe Drumurile Județene și Naționale din județ se face în condiții de iarnă. Înainte de a pleca la drum va rugăm să vă informați de la Centrul infotrafic (https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic) cu privire la conditiile de drum.

Întrucât serviciile de telecomunicații și lipsa curentului afectează și instituția noastră întâmpinăm dificultăți în preluarea de apeluri telefonice sau reclamații online dar vă asigurăm ca se intervine în teren pentru remedierea problemelor.

 Ulterior, adminsitrația din Lumina a revenit cu o actualizare:

„Vă comunicăm atașat informațiile transmise de Rețele Electrice Dobrogea (E-Distribuție) cu privire la alimentarea cu energie electrică a localităților din județul Constanța.

Echipele de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea, ale contractorilor precum și cele mobilizate de la regiunile Muntenia și Banat au lucrat în timpul nopții și continuă să intervină pentru a remedia incidentele produse condițiile meteorologice severe de la sfârșitul săptămânii, cod roșu de viscol, cu viteze ale vântului de peste 100 km/h, precum și căderi masive de zăpadă.

Până la ora 10, a fost reluată alimentarea cu energie electrică pentru încă peste 20.000 de clienți, iar echipele din teren intervin pentru remedierea defectelor care afectează circa 130.000 clienți din 162 de localități, din care 61 de localități în județul Constanța, 46 în Tulcea, 34 în Călărași și 21 în Ialomița.

În zonele unde situația rețelei a permis din punct de vedere al condițiilor de siguranță au fost montate grupuri electrogene de mare capacitate, pe camion – câte unul în localitățile Negru Vodă, Ovidiu și Medgidia din județul Constanța, două în localitatea Fetești din județul Ialomița și alte patru pentru alimentarea pompelor de apă în județul Constanța. Sunt pregătite pentru a fi montate, acolo unde situația o permite, alte grupuri electrogene ale societății precum și unele  puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați.

Rețele Electrice Dobrogea

Conform informațiilor deja comunicate se lucrează în teren și în localitatea Lumina pentru reluarea furnizării energiei electrice.

Vă reamintim că atribuțiile primarului și ale Primăriei în acest domeniu sunt limitate și că autoritățile de reglementare în domeniu sunt ANRE sau ANPC. Echipele de intervenție ale primăriei sunt în teren pentru îndepărtarea efectelor vremii nefavorabile precum îndepărtarea copacilor care au căzut pe cablurile electrice”.

foto: Facebook

Previous post Noi titluri de stat Fidelis prin ultima oferta publica derulata de Ministerul Finantelor! Cand se pot cumpara?!
Next post Si maine, unele scoli din judetul Constanta raman INCHISE!