Constanta: Azi, numerosi copaci inclinati, taiati inainte de a produce pagube

Vântul extrem de puternic a făcut ca astăzi telefoanele Primăriei, ale Poliției Locale și ale ISU să sune în continuu, constănțenii anunțând căderea copacilor, a stâlpilor, a panourilor ori a acoperișurilor.

Echipele din teren intervin în permanență, astfel că numai din această dimineață s-a intervenit pentru soluționarea a zeci de solicitări. Foarte multe dintre acestea s-au înregistrat la arborii înalți din stațiunea Mamaia, care, cel mai probabil, erau într-o stare precară. În multe dintre cazuri, arborii au tras după ei și firele de electricitate. În cel mai scurt timp posibil, echipele Primăriei au intervenit pentru degajarea drumurilor, iar cele ale societății de electricitate au acționat pentru remedierea avariilor acolo unde acest lucru a fost posibil.

Spre exemplu, la Spitalul de Pneumoftiziologie au fost tăiați 4 copaci, după ce unul dintre ei a blocat intrarea și a agățat cablurile de tensiune. Un alt arbore a căzut pe strada Nicolae Iorga în zona Grădiniței nr 8, iar pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în stația de autobuz de la Trocadero, riscând să producă pagube însemnate și lista poate continua cu zeci de intervenții.

De asemenea, echipele de intervenție au acționat preventiv și au tăiat arborii înclinați, care în scurt timp ar fi căzut și ar fi provocat pagube.

Edilii constănțeni precizează că se intervine cu prioritate pe arterele rutiere, urmând ca după ce vor fi soluționate aceste probleme să se acționeze și în parcuri, spații verzi și pe aleile dintre blocuri.

Previous post Judetul Constanta, ACUM: Se lucreaza pentru deszapezirea a 44 de autoturisme, 2 microbuze, un autocar si o cisterna cu un total de 178 persoane
Next post Au infruntat viscolul ca sa salveze o bunicuta! AZI, IN JUDETUL CONSTANTA