FOARTE BINE: Destinatia Mamaia- Constanta, promovata in randul tour-operatorilor din Polonia

Stațiunea Mamaia și orașul Constanța au fost apreciate de tour-operatorii din Polonia! În prima zi a Târgului Internaţional de Turism de la Varşovia (Tour and Travel TT Warsaw), România a fost destinația care a ieșit în evidență atât în fața vizitatorilor prezenți la unul dintre cele mai importante târguri de turism din Europa, cât și în fața oficialităților care au vizitat standul țării noastre și au rămas impresionate de modul în care țara noastră, înzestrată cu atâtea minunății, s-a prezentat.

Cu acest prilej, Ambasadorul României în Republica Polonă – Cosmin Onisii, alături de Terente CIUI, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și de Ștefan Porojan, Ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial – Economică al Ambasadei României în Republica Polonă ne-au arătat suport în vânzarea destinației noastre către tour-operatorii prezenți la târgul de turism din Varșovia:
“Suntem extrem de plăcut surprinși de impactul pe care l-a avut standul României aici, la Varșovia, în rândul polonezilor. Destinația Mamaia Constanța este foarte cunoscută de către polonezi, se pare că turismul polonezilor în România și pe litoral din anii ’80 își spune cuvântul, toată lumea ne întreabă ce mai este nou pe la Mamaia și pe la Constanța. Sunt amatori, iar ‹traficul› de pliante a funcționat excelent. Totodată, am pregătit și niște mici surprize pentru vizitatorii standului nostru. Suntem încântați că am putut să prezentăm destinația noastră, oamenii au avut răbdare cu noi, ne-au ascultat și dorim ca acest târg, care reprezintă o potențială piață de aproximativ 100 de milioane de viitori turiști în plimbare în Europa sau pe meridianele lumii, o parte din acest business să ajungă și pe litoralul românesc și anume la Mamaia și la Constanța,” a declarat George Măndilă, Președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.
Trebuie știut, de asemenea, că delegația OMD Mamaia Constanța a avut mai multe întâlniri cu tour-operatorii străini interesați să includă destinația Mamaia Constanța în cataloagele lor de prezentare turistică, iar reprezentanții Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu s-au întâlnit cu una dintre cele mai importante linii aeriene low cost, Lot Airlines.
Standul Organizației constănțene a fost vizitat de turiști polonezi plăcut surprinși de schimbările de pe litoralul românesc al Mării Negre, din stațiunea Mamaia.
Vizitatorii Târgului de Turism de la Varşovia (Tour and Travel – TT Warsaw) au îndrăgit în prima zi a evenimentului muzica tradițională românească, prin prezența ansamblului Doina Chioarului din Maramureș, care a acompaniat standul țării noastre pe toată durata zilei.
România are statutul de țară parteneră în cadrul târgului de la Varșovia din acest an, unde participă peste 500 de expozanți din întreaga lume. Evenimentul este o oportunitate deosebită de a readuce în atenția turiștilor străini frumusețile naturale și culturale ale României.
Înființată în primăvara acestui an, OMD Mamaia Constanța își propune să deruleze o campanie amplă, care să schimbe percepția românilor asupra experienței de vacanță pe care destinația Mamaia Constanța o poate oferi pentru toate segmentele turismului de la Marea Neagră,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

*** Trebuie știut:

Mamaia era o zonă pustie la începutul secolului XX, cu dune despre care se spune că atingeau uneori înălțimea de 5 până la 7 metri. La capătul ei se afla satul de pescari care purta același nume, sat în care exista și o moară de apă.

Mamaia, stațiunea care a avut succes chiar din anul deschiderii

Încă din anul 1906, când a fost deschisă, stațiunea Mamaia a devenit o importantă destinație turistică. Fosta plajă cu dune înalte, pe care toată lumea o ocolea, a devenit o stațiune renumită în România și peste hotare. În luna iunie se împlinesc 116 ani de la înființarea stațiunii Mamaia. Ea s-a modernizat an de an și a ajuns să fie o destinație tradițională și foarte atractivă pentru turiști, în sezonul estival.

foto: Primăria Constanța, discoverdobrogea.ro

Previous post Mii de tone de material antiderapant GATA DE ATAC in judetul Constanta! Informatii oficiale
Next post Sărbători de Neuitat pe Dunăre cu MS Diana: O Călătorie Festivă